fbpx

Domowy rosół, prawdziwy polski rosół, tradycyjny przepis na rosół, smaczny rosół, jak zrobić rosół, kury, wołowina, makaron

Zajazd Zazamcze

Wyjątkowo nie jest niedziela a wtorek – Święto Wojska Polskiego

Zmuszony do wycieczki, tym razem trafiliśmy do Ojcowa. Przepiękne miejsce, gdyby nie setki ludzi którzy wpadli na ten sam pomysł. Pierwszy raz stałem w korku w środku dziczy. W planie Rosół oraz słynny Pstrąg z Ojcowa w Zajaździe Zazamcze, tuż nad strumykiem, w środku lasu, czad!

Piękne i malownicze miejsce, cisza, spokój, relaks, idealne dla rodzin z dzieckiem. Jest nawet boisko i plac zabaw, spory parking i i ruch -czyli będzie świeżo. Kelnerka informuje, czas oczekiwania ok. 30 min. Zamawiamy – oczywiście Rosół 8 zł i Pstrąg płonący, bodajże 12 zł za 100 gram. Kuchnia polska, staropolska lub małopolska 😛 Nie ma nic przyjemniejszego niż lato i piękna dziewczyna, ogródek, Rosół, piwko ( bezalkoholowe ) i cudowne, cudowne okoliczności przyrody!

Podano do stolika

Jako pierwszy pojawia się Rosół. Wygląda pięknie, smakowicie, oka zdają się zalotnie mrugać, blask, szczęście, kosmos. Próbujemy.

Ciepły!

Można zapomnieć o 6 gwiazdkach, ciepły i bez mięska. Tak naprawdę to nie ma złego Rosołu, są tylko ciepłe, Tyle. Ponad to zdaje się być drobiowo-wołowy co po chwili potwierdza kelnerka z warzywną nutą. Smaczny intensywny i klarowny, lekki jak dla mnie całość o słodkawym posmaku. Makaron smaczny, coś pomiędzy rosołowym a spaghetti. Pstrąg rewelacja, nic więcej do życia nie jest potrzebne!

Ocena końcowa

Z pewnością poleciłbym każdemu, nawet bezinteresownie i z czystym sumieniem, świetna obsługa i klimat. Solidna 5!

Ocena

Teraz Twoja kolej, oceń Rosół!

30
4

Ranking

Ocena 6!

Ocena 5!

Ocena 4!

Ocena 3!

Ocena 2!

Ocena 1!

Nowa recenzja!

Nowy przepis!

Triki i porady!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *