fbpx

Król Rosołu, pyszny domowy rosół, prawdziwy polski smak rosołu, tradycyjne przepisy na rosół, smaczny rosół i klarowny, jak zrobić rosół, kury, wołowina, makaron

Pyszny domowy Rosół z makaronem

Proponuję Ci tradycyjny esencjonalny Rosół drobiowowołowy, jedną z najbardziej popularnych zup w Polsce przez swoje właściwości i smak.

Najważniejszym składnikiem jest dobre mięso, najlepiej z tradycyjnego, ekologicznego chodu, a także warzywa.

Przygotowanie

Przygotowanie rosołu wymaga 10 litrowego garnku z pokrywą. Mięso płuczemy pod ciepłą bieżącą wodą, wkładamy do garnka i gotujemy.

W tym czasie przygotujemy warzywa. Marchew, pietruszkę i seler obieramy, kroimy na pół. Por przekrawamy wzdłuż, cebulę przypalamy na ogniu. Czosnek i cały pieprz.

Szumowiny możemy pozostawić do wygotowania lub zebrać łyżką.

Po godzinie gotowania wrzucamy warzywa. Pierwszy raz próbujemy i doprawiamy!

Składniki

  • 2 skrzydełka kurczaka
  • 2 udka kurczaka
  • szyjka i korpus kurczaka
  • szponder wołowy
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • pół selera
  • por
  • 1 cebula
  • 2  ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Oceń Rosół!

1
0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *